Bergreisje
Blijf op de hoogte en volg Kim en Tom
23 Juli 2009 | Iran, Teheran
Een lange reis blijkt achteraf.
We verlatne het groene gebied van Iran en rijden richting de bergen.
De eerste echte stop van vandaag maken we 6 uur later in Soltanyeh.
Dit was de hoofdstad tijdens het 2e grote Persische rijk rond 1300.
De sultan liet hier een groot mausoleum bouwen om daar de kaliefen Ali en Hussein in te kunnen herbegraven.
Toen dit niet bleek te lukken, de steden waar ze begraven lagen in Irak gaven geen toestemming, besloot hij dat het mausoleum voor hem moest dienen.
Uiteindelijk werd de stad vernield door de mongolen, die het 48 meter hoge gebouw lieten staan.
Van binnenuit lopen we naar boven op het mausoleum, waar de koepel is versiert met blauwe stenen en we bovendien een mooi uitzicht hebben over de stad en woestijn.
Eenmaal weer beneden gaan we aan de lunch beginnen in het parkje dat bij het mausoleum ligt.
Onderweg naar de bus zien we nog een geweldige man zitten en nemen snel een foto voordat we naar Tekab reizen.
Dit blijkt nog een slordig 200 km te zijn waar we uiteindelijk 6uur over zullen doen.
Dit komt vooral omdat we door de bergen moeten.
We maken een aantal stops, eigenlijk te weinig, om foto’s te kunnen maken van de omgeving die echt prachtig is.
Rond half 9 komen we aan in Tekab of Takeb, alle borden onderweg waren hier nog niet echt over uit.
We eten in het hotel, maar gaan de kleine plaats niet meer in.
Hier is namelijk niet veel te doen ’s avonds.
Wel gaan we nog even op het stoepje zitten van het hotel om nog wat te babbelen en te genieten van het niet al te warme klimaat hier.
Morgen wacht weer een lange reis door de bergen.